Holdbeskrivelser

HOLDBESKRIVELSER FORÅR 2019

Kontakt en underviser fra Salsaclave fra Salsaclaves hvis du har tvivlsspørgsmål om holdenes niveau.

Cubansk salsa for begyndere

Undervisning på begynderniveau henvender sig til elever, der har ingen eller meget lidt erfaring med salsa. Det vil sige, at har man kun prøvet salsa til ”drop in” workshops og lignende nogle gange, er dette stadigvæk det rette hold at melde sig til. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i salsaens grundtrin og enkle variationer over disse. De mest grundlæggende figurer inden for pardansen vil også blive gennemgået og øvet sæsonen igennem. Der vil typisk i opvarmningen blive taget hul på det kropsarbejde, der kendetegner salsaens stil. En grundlæggende forståelse for salsaens rytme vil blive opøvet her.

Cubansk salsa for letøvede 1

Undervisning på letøvet-niveau henvender sig til elever, der har gennemgået mindst én sæsons undervisning på begynderniveau eller tilsvarende*. Det forventes således at basistrin- og figurer beherskes ved sæsonstart. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

* En begyndersæson svarer til mindst 12 sammenhængende undervisningsgange af 70 minutters varighed.

Cubansk salsa for letøvede 2

På letøvet 2 forventes der, at salsaens grundlæggende trinvariationer og figurer ligger på rygraden. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

Cubansk salsa for øvede

Dette hold er for elever, som er klar til at danse med på højeste salsaniveau hos Salsaclave. Der vil blive kræset særligt om personlig stil, kropsarbejde, leg og udstråling. Partnerwork i salsa danner grundkernen for holdforløbet, herunder også at inkorporere ”salsasovsens krydderier” som rumba, afro m.v. Der forudsættes således, at man ved sæsonstart er velbevandret i såvel partnerarbejde som bodywork, så man er klar til at lege yderligere med improvisation, variationer, timing og musikalitet.

Reggaeton, open level

På reggaeton-holdet er kropskontrol og fede rytmer tilsat attitude og udstråling gennemgående nøgleord. Der danses uden partner på et niveau, så alle får noget ud af indlæringen. Når klassiske og nye bevægelsesmønstre inden for genrerne gennmgåes vil der være fokus på teknik og masser af styling, som vil få pulsen til at stige og dansegulvet til at gløde.

Bachata for begyndere/improvers

Bachataholdet for begyndere/improvers henvender sig til elever, som har lidt eller ingen kendskab til den salsafamiliære og meget populære salsateksdans, bachata.
Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i trin, figurer og musikforståelse i forhold til genren samt et generelt fokus på ”leading/following”, så man hurtigt kan udvikle sig og få dansegulvet til at gløde.

Bachata for letøvede/øvede

Dette hold er for letøvede/øvede bachatadansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den sensuelle, bløde bachata. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i udvidede trin- og figurkombinationer samt timing, leg og styling med det gennemgående fokus at kombinere sikker teknik med flot udstråling, musikalitet og stil.

Zouk for begyndere/improvers

Zouk for begyndere/improvers henvender sig til elever, som har lidt eller ingen kendskab til den superlækre og stærkt voksende dans ”zouk”.
I løbet af sæsonen vil der blive undervist i variationer, trin og musikforståelse inden for zouk samtidig med, at der vil hvile et generelt fokus på ”leading/following” (at følge og lade sig føre), så man hurtigt kan udvikle sig og få danseglæden til at stige til nye højder!

Zouk for letøvede

Dette hold er for letøvede zoukdansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har fuld tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den lækre, brasilianske zouk. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

Zouk for øvede/hardcore

Dette hold er for MEGET øvede zoukdansere! Deltagelse kræver, at man er parat til at prøve kræfter med højeste zouk-niveau i Aarhus. Det er en forudsætning, at man ved sæsonstart ikke er i tvivl om vigtige bevægelsesmønstre, trin og timing samt har opbygget en god fornemmelse for musikalitet/ leg med rytmerne.
Det forventes desuden at man ved sæsonstart har opbygget grundlæggende teknik og viden inden for headmovements, ”roasted chicken, tilted turns” etc.
Er du i tvivl om kendskab til det beskrevne? Så henvises til zouk for letøvede, hvor der også nok skal komme masser af fede moves og udfordringer.
HUSK: Et hold bliver ikke federe af, at det er højt niveau – det bliver bare sværere.

Urban Kizomba for improvers (improver = et niveau mellem begynder og letøvet)

Dette hold er for dansere, der har danset kizomba i mindst en sæson og er bekendt med saidaer, synkoperinger, grundlæggende følge og førings-teknik samt kizomba musikalitet. På dette hold tager vi det videre og introducerer dig til UrbanKiz, hvad er forskellene, og hvordan du kan kombinere og differentiere disse stilarter i din dans. Vi vil gennemgå det grundlæggende og bygge videre med forskellige figurer og elementer, arbejde med musikalitet, forbindelse til dansen og din partner, styling og din kropsholdning mens du danser.

Urban Kizomba for letøvede/øvede

Dette hold er for de dansere, der har danset Kizomba på minimum letøvet niveau og har danset UrbanKiz før, dvs. at du har god forståelse for grundtrin og figurer og det forventes at du kender forskellen mellem Kizomba og UrbanKiz og har helt styr på fatningen. I løbet af kurset vil du lærer nye tekniske trin i UrbanKiz og forskellige bevægelseskombinationer. Vi vil arbejde med musikalitet, forbindelsen i din dans og til din partner, styling og din holdning mens du danser.