Holdbeskrivelser

HOLDBESKRIVELSER FORÅR 2021

streg2 

Cubansk salsa for begyndere

Undervisning på begynderniveau henvender sig til elever, der har ingen eller meget lidt erfaring med salsa. Det vil sige, at har man kun prøvet salsa til ”drop in” workshops og lignende nogle gange, er dette stadigvæk det rette hold at melde sig til. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i salsaens grundtrin og enkle variationer over disse. De mest grundlæggende figurer inden for pardansen vil også blive gennemgået og øvet sæsonen igennem. Der vil typisk i opvarmningen blive taget hul på det kropsarbejde, der kendetegner salsaens stil. En grundlæggende forståelse for salsaens rytme vil blive opøvet her.
Kom til den GRATIS PRØVETIME ugen før sæsonstart og se hvor sjovt det er.

streg2

Cubansk salsa for letøvede 1

Undervisning på letøvet-niveau henvender sig til elever, der har gennemgået mindst én sæsons undervisning på begynderniveau eller tilsvarende*. Det forventes således at basistrin- og figurer beherskes ved sæsonstart. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

* En begyndersæson svarer til mindst 12 sammenhængende undervisningsgange af 70 minutters varighed, eller at man har deltaget i ”Fra begynder ti letøvet på 2 dag-workshopsene”.

streg2

Cubansk salsa for letøvede 2

På letøvet 2 forventes der, at salsaens grundlæggende trinvariationer og figurer ligger på rygraden. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

streg2

Cubansk salsa for øvede

Dette hold er for elever, som er klar til at danse med på højeste salsaniveau hos Salsaclave. Der vil blive kræset særligt om personlig stil, kropsarbejde, leg og udstråling. Partnerwork i salsa danner grundkernen for holdforløbet, herunder også at inkorporere ”salsasovsens krydderier” som rumba, afro m.v. Der forudsættes således, at man ved sæsonstart er velbevandret i såvel partnerarbejde som bodywork, så man er klar til at lege yderligere med improvisation, variationer, timing og musikalitet.

streg2

Cuban Mix Styling for letøvede

Dette hold bliver et mix af det bedste fra de cubanske stilarter (salsa, rumba, afro, cha-cha-cha, son, reggaeton/salsaton)
Der vil blive lagt vægt på styling, attitude, udstråling, leg, glæde, street, improvisation, kreativitet og musikalitet
Det bliver solodans af små serier/koreografier med udgangspunkt i velkendte trin, moves og gentagelser, som kan bruges i pardansen.
Niveau-udgangspunktet er, at man allerede kender til grundtrin og rytme i cubansk salsa.

streg2

Forró for begyndere/improvers

Forró er den mest populære dans i Brasilien. Det er en pardans, som kan danses både i tæt og åben dansefatning samt i forskellige tempi. Forró er desuden nem at lære, fantastisk sjov og fyldt med muligheder for improvisation.
Kom til den GRATIS PRØVETIME ugen før sæsonstart og se hvor sjovt det er.

streg2

Zouk for letøvede

Dette hold er for letøvede zoukdansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den lækre, brasilianske zouk. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

streg2

Zouk for øvede/hardcore

Dette hold er for MEGET øvede zoukdansere! Deltagelse kræver, at man er parat til at prøve kræfter med højeste zouk-niveau i Aarhus. Det er en forudsætning, at man ved sæsonstart har opbygget en rigtig god fornemmelse for musikalitet. Man skal således være dygtig i sit musikalske udtryk og være i stand til at improvisere over både nemme og vanskeligere variationer.
Det forventes desuden at man ved sæsonstart har opbygget et grundlæggende, teknisk kendskab inden for head movements etc.

OBS VIGTIGT! Ønsker man at deltage på dette niveau for første gang eller efter længere tids pause. I fald anbefales det meget, at man også deltager på ”zouk for letøvede”, så basen i zouk fortsat trænes.

streg2

Zouk teknik, styling og musicality, open level

På dette hold vil det primære fokus være øvelser og teknikker til at fremme ens "leading/following" samt udstråling og styling inden for den lækre pardans, zouk. Kropskontrol, musikalitet og teknik vil således være gennemgående nøgleord, når der undervises.
Niveau-udgangspunktet er, at man allerede kender til grundtrin og rytme i zouk.
Som udgangspunkt foregår undervisningen uden partner.

streg2

Bachata for letøvede

Dette hold er for letøvede bachatadansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den sensuelle, bløde bachata. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i udvidede trin- og figurkombinationer samt timing, leg og styling med det gennemgående fokus at kombinere sikker teknik med flot udstråling, musikalitet og stil.

streg2