Holdbeskrivelser

HOLDBESKRIVELSER EFTERÅR 2019

streg2 

Cubansk salsa for begyndere

Undervisning på begynderniveau henvender sig til elever, der har ingen eller meget lidt erfaring med salsa. Det vil sige, at har man kun prøvet salsa til ”drop in” workshops og lignende nogle gange, er dette stadigvæk det rette hold at melde sig til. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i salsaens grundtrin og enkle variationer over disse. De mest grundlæggende figurer inden for pardansen vil også blive gennemgået og øvet sæsonen igennem. Der vil typisk i opvarmningen blive taget hul på det kropsarbejde, der kendetegner salsaens stil. En grundlæggende forståelse for salsaens rytme vil blive opøvet her.

streg2 

Cubansk salsa for letøvede 1

Undervisning på letøvet-niveau henvender sig til elever, der har gennemgået mindst én sæsons undervisning på begynderniveau eller tilsvarende*. Det forventes således at basistrin- og figurer beherskes ved sæsonstart. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

* En begyndersæson svarer til mindst 12 sammenhængende undervisningsgange af 70 minutters varighed, eller at man har deltaget i ”Fra begynder til letøvet på 2 dage-workshopsene”.

streg2 

Cubansk salsa for letøvede 2

På letøvet 2 forventes der, at salsaens grundlæggende trinvariationer og figurer ligger på rygraden. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

streg2 

Cubansk salsa – partnerwork & styling - for øvede

Dette hold er for elever, som er klar til at danse med på højeste salsaniveau hos Salsaclave. Partnerwork i salsa danner grundkernen for holdforløbet, mens der sideløbende vil være fokus på ”styling” – dvs. de forskellige muligheder for at drysse lækkert foot- og bodywork hen over grundtrin og variationer. I samklang med dette vil der blive arbejdet med rumba og afro.
Forudsætningen ved sæsonstart er således, at man allerede er velbevandret i såvel partnerarbejde som bodywork, så man er klar til at lege yderligere med improvisation, variationer, timing og musikalitet.

streg2

Forró

Forró er den mest populære dans i Brasilien. Det er en pardans, som kan danses både i tæt og åben dansefatning samt i forskellige tempi. Forró er desuden nem at lære, fantastisk sjov og fyldt med muligheder for improvisation.
Niveauet ”open level” betyder, at der startes fra scratch, men det vil være en fordel, hvis man ved sæsonstart allerede har kendskab til andre dansegenrer som fx salsa, zouk, samba, bachata, kizomba eller klassiske standard/latin-danse. Meget teknik og connection kan nemlig ”copy pastes” fra andre pardanse.

streg2 

Zouk for improvers/letøvede

Dette hold er for letøvede zoukdansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den lækre, brasilianske zouk. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

streg2

Zouk for letøvede/øvede

Dette hold er for letøvede/øvede zoukdansere! Det er således en forudsætning, at man ved sæsonstart har fuldt tjek på vigtige bevægelsesmønstre, trin og timing, samt at man kender til en god håndfuld trin og variationer. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

streg2

Zouk hardcore

Dette hold er for MEGET øvede zoukdansere! Deltagelse kræver, at man er parat til at prøve kræfter med højeste zouk-niveau i Aarhus. Det er en forudsætning, at man ved sæsonstart har opbygget en rigtig god fornemmelse for musikalitet. Man skal således være dygtig i sit musikalske udtryk og være i stand til at improvisere over både nemme og vanskeligere variationer.
Det forventes desuden at man ved sæsonstart har opbygget et grundlæggende, teknisk kendskab inden for headmovements, ”roasted chicken, tilted turns” etc.

Er man i tvivl om kendskab til det beskrevne henvises til zouk for letøvede/øvede, hvor der også nok skal komme masser af fede moves og udfordringer.

HUSK: Et hold bliver ikke federe af, at det er højt niveau – det bliver bare sværere.

streg2 

Kizomba for begyndere/improvers

Dette hold henvender sig til dansere, der har lidt eller ingen erfaring med kizomba. Vi giver dig her grundstenene til at kunne bygge din kizomba teknik op, så du kan komme ud og danse lækkert på dansegulvet. Vores stil er kizomba fusion, hvor man blander kizomba med de nye tendenser i miljøet. Der vil være en god blanding af øvelser i føring, teknik og connection.
Dette hold er således for dig, der ønsker en grundig introduktion til dansen kizomba.

streg2

Kizomba for letøvede

Dette hold henvender sig til dansere der har godt kendskab til grundtrinene i kizomba og ønsker at tage sin kizomba til det næste niveau. Vi bygger oven på grundtrinene med lækre trin og fede kombinationer, som kan overføres og bruges direkte på dansegulvet. Fokus er på following og leading, samt at videreudvikle dine trin med tips og tricks. Vi vil bl.a. gå i dybden med openings, hesitation og blokeringer.
Dette hold er således til dig, der har styr på dine kizombagrundtrin og ønsker at dygtiggøre dig og tage det næste skridt.

streg2 

Kizomba partnerwork og styling, open level:

Dette hold henvender sig til dansere som ønsker at gå i dybden med sit partnerwork og sin personlige styling i kizomba. Vi starter med at gennemgå partnerwork hvor connection, leading og following er de grundlæggende elementer. Herefter går vi videre med dybdegående øvelser i musicality, personlig styling og tarraxinha.
Der vil på dette hold være fokus på, at dansen skal danses sammen, og på at man samtidig kan bringe de elementer af personlig styling ind, som man hver især kommer med.
Vi vil både lave øvelser i par og hver for sig.
Det er en fordel at have styr på grundtrinene i kizomba, hvis man ønsker at deltage på dette hold.

streg2

Bachata for letøvede

Dette hold er for letøvede bachatadansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har styr på grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den sensuelle, bløde bachata. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i udvidede trin- og figurkombinationer samt timing, leg og styling med det gennemgående fokus at kombinere sikker teknik med flot udstråling, musikalitet og stil.

streg2 

Bachata for letøvede/øvede

Ved sæsonstart forventes det, at man allerede er godt velbevandret i såvel partnerwork som bodywork inden for bachata. Der vil på dette hold være særligt fokus på udvidede figurer og trinkombinationer herunder udfordrende kropsarbejde, styling og musikalitet.

streg2

Reggaeton, open level

På reggaeton-holdet er kropskontrol og fede rytmer tilsat attitude og udstråling gennemgående nøgleord. Der danses uden partner på et niveau, så alle får noget ud af indlæringen. Når klassiske og nye bevægelsesmønstre inden for genrerne gennemgåes vil der være fokus på teknik og masser af styling, som vil få pulsen til at stige og dansegulvet til at gløde.

streg2

Son & Cha-cha-cha for letøvede/øvede

Dette hold er for salsadansere, som gerne vil mere i dybden med nogen af den cubanske salsasovs lækreste ingredienser. Dels den tætte, lækre "son" og dels den glade, energifyldte "cha-cha-cha". Taktmæssigt ligger de to danse meget tæt op ad hinanden, og på trin- og variationsfronten kan man således "genbruge" flere mønstre. Dvs. dansene støtter hinanden, så man hurtigere vil tilegne sig repertoire inden for begge genrer. Endelig er både son og cha-cha-cha et fantastisk redskab at kunne krydre sin cubanske salsa med.

streg2 

Zouk teknik og musicality for letøvede/øvede

På dette zouk-hold vil vi arbejde med øvelser og teknikker til at fremme ens "leading/following-evner" samt stil. Vi vil herunder arbejde med musikkens mange ”underdelinger”, således at mulighederne inden for ens repertoire af trin og variationer udvides.
Kropskontrol, musikalitet og teknik vil således være gennemgående nøgleord, når der undervises.

OBS! Zouk på letøvet/øvet niveau er udgangspunktet, dvs. at det forventes, at man har sit grundfundament inden for basisfigurer, trin og timing i orden ved sæsonstart.