Holdbeskrivelser

HOLDBESKRIVELSER EFTERÅR 2021

streg2

Kontakt Sofie Bøye fra Salsaclave hvis du har tvivlsspørgsmål om holdenes niveau

streg2

Cubansk salsa for begyndere
streg2

Undervisning på begynderniveau henvender sig til elever, der har ingen eller meget lidt erfaring med salsa. Det vil sige, at har man kun prøvet salsa til ”drop in” workshops og lignende nogle gange, er dette stadigvæk det rette hold at melde sig til. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i salsaens grundtrin og enkle variationer over disse. De mest grundlæggende figurer inden for pardansen vil også blive gennemgået og øvet sæsonen igennem. Der vil typisk i opvarmningen blive taget hul på det kropsarbejde, der kendetegner salsaens stil. En grundlæggende forståelse for salsaens rytme vil blive opøvet her.

Cubansk salsa for letøvede 1
streg2

Undervisning på letøvet-niveau henvender sig til elever, der har gennemgået mindst én sæsons undervisning på begynderniveau eller tilsvarende*. Det forventes således at basistrin- og figurer beherskes ved sæsonstart. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

* En begyndersæson svarer til mindst 10 sammenhængende undervisningsgange af 70 minutters varighed.

Cubansk salsa for letøvede 2
streg2

På letøvet 2 forventes der, at salsaens grundlæggende trinvariationer og figurer ligger på rygraden. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

Cubansk salsa for øvede
streg2

Dette hold er for elever, som er klar til at danse med på højeste salsaniveau hos Salsaclave. Der vil blive kræset særligt om personlig stil, kropsarbejde, leg og udstråling. Partnerwork i salsa danner grundkernen for holdforløbet, herunder også at inkorporere ”salsasovsens krydderier” som rumba, afro m.v. Der forudsættes således, at man ved sæsonstart er velbevandret i såvel partnerarbejde som bodywork, så man er klar til at lege yderligere med improvisation, variationer, timing og musikalitet.

Salsa Ladies Styling for letøvede og øvede
streg2

Ladies styling i salsa er for kvinder, som gerne vil lære flere moves og mere ”lækkerhed” i deres dans. I løbet af timerne vil det gennemgående fokus være teknik og lækre, feminine bevægelser – arme, trin, kontakt og musikalitet. En kombi, som med garanti vil få dansegulvene til at gløde og gøre både jer selv og en masse mænd glade!

Salsa bodywork for letøvede
streg2

På dette hold er kropskontrol tilsat attitude og udstråling gennemgående nøgleord. Teknikker og bevægelser vi blive gennemgået og afprøvet både med og uden partner. Der arbejdes således med at udvikle viden og teknikker inden for salsa, som vil gøre dig til ”en stjerne på et dansegulv” til ethvert dansearrangement.

Reggaeton for letøvede
streg2

På reggaeton-holdet er kropskontrol og fede rytmer tilsat attitude og udstråling gennemgående nøgleord. Der danses uden partner på et niveau, så alle får noget ud af indlæringen. Når klassiske og nye bevægelsesmønstre inden for genrerne gennemgås vil der være fokus på teknik og masser af styling, som vil få pulsen til at stige og dansegulvet til at gløde.

Bachata for letøvede og Bachata for letøvede/øvede
streg2

På disse hold forventes det, at man ved sæsonstart allerede har tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den sensuelle, bløde bachata. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i udvidede trin- og figurkombinationer samt timing, leg og styling med det gennemgående fokus at kombinere sikker teknik med flot udstråling, musikalitet og stil.

Zouk og Bachata for begyndere
streg2

Zouk og Bachata for begyndere henvender sig til elever, som har lidt eller ingen kendskab til de salsafamiliære og meget populære salsateksdanse, bachata og zouk. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i trin, figurer og musikforståelse i forhold til de to populære genrer samt et generelt fokus på ”leading/following”, så man hurtigt kan udvikle sig og få dansegulvet til at gløde.

Zouk teknik (partnerwork), open level
streg2

På dette zouk-hold vil vi arbejde med øvelser og teknikker til at fremme ens "leading/following-evner" samt stil. Kropskontrol og teknik vil således være de primært gennemgående nøgleord, når der undervises.
Vi vil desuden arbejde med musikkens mange ”underdelinger”, således at mulighederne inden for ens repertoire af trin og variationer udvides.

Zouk for letøvede/øvede
streg2

Dette hold er for letøvede/øvede zoukdansere! Det er således en forudsætning, at man ved sæsonstart har fuldt tjek på vigtige bevægelsesmønstre, trin og timing samt at man kender til en god håndfuld trin og variationer. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

Zouk hardcore
streg2

Dette hold er for MEGET øvede zoukdansere! Deltagelse kræver, at man er parat til at prøve kræfter med højeste zouk-niveau i Aarhus. Det er en forudsætning, at man ved sæsonstart har opbygget en rigtig god fornemmelse for musikalitet. Man skal således være dygtig i sit musikalske udtryk og være i stand til at improvisere over både nemme og vanskeligere variationer.
Det forventes desuden at man ved sæsonstart har opbygget et grundlæggende, teknisk kendskab inden for headmovements, ”roasted chicken, tilted turns” etc.

Er man i tvivl om kendskab til det beskrevne henvises til zouk for letøvede/øvede, hvor der også nok skal komme masser af fede moves og udfordringer.

HUSK: Et hold bliver ikke federe af, at det er højt niveau – det bliver bare sværere.