Holdbeskrivelser


HOLDBESKRIVELSER EFTERÅR 2020

streg2

Cubansk salsa for begyndere

Undervisning på begynderniveau henvender sig til elever, der har ingen eller meget lidt erfaring med salsa. Det vil sige, at har man kun prøvet salsa til ”drop in” workshops og lignende nogle gange, er dette stadigvæk det rette hold at melde sig til. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i salsaens grundtrin og enkle variationer over disse. De mest grundlæggende figurer inden for pardansen vil også blive gennemgået og øvet sæsonen igennem. Der vil typisk i opvarmningen blive taget hul på det kropsarbejde, der kendetegner salsaens stil. En grundlæggende forståelse for salsaens rytme vil blive opøvet her.

streg2

Cubansk salsa for letøvede 1

Undervisning på letøvet-niveau henvender sig til elever, der har gennemgået mindst én sæsons undervisning på begynderniveau eller tilsvarende*. Det forventes således at basistrin- og figurer beherskes ved sæsonstart. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

* En begyndersæson svarer til mindst 12 sammenhængende undervisningsgange af 70 minutters varighed, eller at man har deltaget i ”Fra begynder til letøvet på 2 dage-workshopsene”.

streg2

Cubansk salsa for letøvede 2

På letøvet 2 forventes der, at salsaens grundlæggende trinvariationer og figurer ligger på rygraden. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

streg2

Cubansk salsa for øvede

Dette hold er for elever, som er klar til at danse med på højeste salsaniveau hos Salsaclave. Der vil blive kræset særligt om personlig stil, kropsarbejde, leg og udstråling. Partnerwork i salsa danner grundkernen for holdforløbet, herunder også at inkorporere ”salsasovsens krydderier” som rumba, afro m.v. Der forudsættes således, at man ved sæsonstart er velbevandret i såvel partnerarbejde som bodywork, så man er klar til at lege yderligere med improvisation, variationer, timing og musikalitet.

streg2

Forró for improvers

Forró er den mest populære dans i Brasilien. Det er en pardans, som kan danses både i tæt og åben dansefatning samt i forskellige tempi. Forró er desuden nem at lære, fantastisk sjov og fyldt med muligheder for improvisation.
Holdet for ”improvers” betyder, at man niveau-mæssigt er længere end en begynder.

OBS! Er du begynder, men hooked på at lære forró?
Hvis man gerne vil på holdet, så tjek vores workshop i forró (torsdag den 13. august). På denne workshop (3 timer) lærer man nok til at kunne danse med på ”improvers-niveau”..

streg2

Zouk for letøvede

Dette hold er for letøvede zoukdansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den lækre, brasilianske zouk. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

streg2

Zouk for øvede/hardcore

Dette hold er for MEGET øvede zoukdansere! Deltagelse kræver, at man er parat til at prøve kræfter med højeste zouk-niveau i Aarhus. Det er en forudsætning, at man ved sæsonstart har opbygget en rigtig god fornemmelse for musikalitet. Man skal således være dygtig i sit musikalske udtryk og være i stand til at improvisere over både nemme og vanskeligere variationer.
Det forventes desuden at man ved sæsonstart har opbygget et grundlæggende, teknisk kendskab inden for head movements etc.

OBS VIGTIGT! Ønsker man at deltage på dette niveau for første gang eller efter længere tids pause. I fald anbefales det meget, at man også deltager på ”zouk for letøvede”, så basen i zouk fortsat trænes.

streg2

Kizomba for begyndere/improvers

Dette hold henvender sig til dansere, der har lidt eller ingen erfaring med kizomba. Vi giver dig her grundstenene til at kunne bygge din kizomba teknik op, så du kan komme ud og danse lækkert på dansegulvet. Vores stil er kizomba fusion, hvor man blander kizomba med de nye tendenser i miljøet. Der vil være en god blanding af øvelser i føring, teknik og connection.
Dette hold er således for dig, der ønsker en grundig introduktion til dansen kizomba.

streg2

Kizomba for letøvede

Dette hold henvender sig til dansere der har godt kendskab til grundtrinene i kizomba og ønsker at tage sin kizomba til det næste niveau. Vi bygger oven på grundtrinene med lækre trin og fede kombinationer, som kan overføres og bruges direkte på dansegulvet. Fokus er på following og leading, samt at videreudvikle dine trin med tips og tricks. Vi vil bl.a. gå i dybden med openings, hesitation og blokeringer.
Dette hold er således til dig, der har styr på dine kizombagrundtrin og ønsker at dygtiggøre dig og tage det næste skridt.

streg2

Bachata for begyndere/improvers

Bachataholdet for begyndere/improvers henvender sig til elever, som har lidt eller ingen kendskab til den salsafamiliære og meget populære salsateksdans, bachata.
Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i trin, figurer og musikforståelse i forhold til genren samt et generelt fokus på ”leading/following”, så man hurtigt kan udvikle sig og få dansegulvet til at gløde.

streg2

Reggaeton for letøvede dansere

På reggaeton-holdet er kropskontrol og fede rytmer tilsat attitude og udstråling gennemgående nøgleord. Der danses uden partner på et niveau, så alle får noget ud af indlæringen. Når klassiske og nye bevægelsesmønstre inden for genrerne gennemgås vil der være fokus på teknik og masser af styling, som vil få pulsen til at stige og dansegulvet til at gløde.

streg2

Salsa Ladies Styling for letøvede

Ladies styling i salsa er for kvinder, som gerne vil lære flere moves og mere ”lækkerhed” i deres dans. I løbet af timerne vil det gennemgående fokus være teknik og lækre, feminine bevægelser – arme, trin, kontakt og musikalitet. En kombi, som med garanti vil få dansegulvene til at gløde og gøre både jer selv og en masse mænd glade!

streg2