Holdbeskrivelser

 

HOLDBESKRIVELSER FORÅR 2018
Kontakt en underviser fra Salsaclave fra Salsaclaves hvis du har tvivlsspørgsmål om holdenes niveau.

Cubansk salsa for begyndere

Undervisning på begynderniveau henvender sig til elever, der har ingen eller meget lidt erfaring med salsa. Det vil sige, at har man kun prøvet salsa til ”drop in” workshops og lignende nogle gange, er dette stadigvæk det rette hold at melde sig til. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i salsaens grundtrin og enkle variationer over disse. De mest grundlæggende figurer inden for pardansen vil også blive gennemgået og øvet sæsonen igennem. Der vil typisk i opvarmningen blive taget hul på det kropsarbejde, der kendetegner salsaens stil. En grundlæggende forståelse for salsaens rytme vil blive opøvet her.

Cubansk salsa for letøvede 1

Undervisning på letøvet-niveau henvender sig til elever, der har gennemgået mindst én sæsons undervisning på begynderniveau eller tilsvarende*. Det forventes således at basistrin- og figurer beherskes ved sæsonstart. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

* En begyndersæson svarer til mindst 12 sammenhængende undervisningsgange af 70 minutters varighed.

Cubansk salsa for letøvede 2

På letøvet 2 forventes der, at salsaens grundlæggende trinvariationer og figurer ligger på rygraden. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

Cubansk salsa for øvede

Dette hold er for elever, som er klar til at danse med på højeste salsaniveau hos Salsaclave. Der vil blive kræset særligt om personlig stil, kropsarbejde, leg og udstråling. Partnerwork i salsa danner grundkernen for holdforløbet, herunder også at inkorporere ”salsasovsens krydderier” som rumba, afro m.v. Der forudsættes således, at man ved sæsonstart er velbevandret i såvel partnerarbejde som bodywork, så man er klar til at lege yderligere med improvisation, variationer, timing og musikalitet.

Men styling (salsa), open level (for alle)

På holdet i men styling er kropskontrol tilsat attitude og udstråling gennemgående nøgleord. Der danses uden partner på et niveau, så alle får noget ud af indlæringen. Når bevægelsesmønstre inden for salsa gennemgåes vil der være fokus på teknik, footwork og styling, som vil "booste" den maskuline side af partnerdansen (og få damerne til at smile ekstra meget:).

Kizomba for begyndere

Dette hold henvender sig til elever, som har ingen eller lidt erfaring med den populære pardans, kizomba. Kizomba er en rolig og tæt dans der deler musikgenre med ”zouk”, men visuelt minder mere om argentinsk tango. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i grundtrin-, rytmer og lækre, enkle variationer over disse. Der vil desuden være fokus på musikforståelse, ”leading/following” og body work – en skøn kombination, som vil få smilehullerne til at blomstre på enhver dansepartner!

Kizomba for improvers/letøvede

Dette hold er for improvers/letøvede kizombadansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har fuldt tjek på både grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for kizomba.
I løbet af sæsonen vil repertoiret af variationer og trinkombinationer blive udbygget med et gennemgående fokus på teknik, leading/following, musicality, connection etc. Come join!

Zouk og Bachata for begyndere/improvers

Zouk-Bachata for begyndere/improvers henvender sig til elever, som har lidt eller ingen kendskab til de salsafamiliære og meget populære salsateksdanse, zouk og bachata. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i trin, figurer og musikforståelse i forhold til de to populære genrer samt et generelt fokus på ”leading/following”, så man hurtigt kan udvikle sig og få dansegulvet til at gløde.

Bachata for letøvede/øvede

Dette hold er for letøvede/øvede bachatadansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den sensuelle, bløde bachata. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i udvidede trin- og figurkombinationer samt timing, leg og styling med det gennemgående fokus at kombinere sikker teknik med flot udstråling, musikalitet og stil.

Zouk for letøvede

Dette hold er for letøvede zoukdansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den lækre, brasilianske zouk. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

Zouk øvet/hardcore

Dette hold er for MEGET øvede zoukdansere! Deltagelse kræver, at man er parat til at prøve kræfter med højeste zouk-niveau i Aarhus. Det er en forudsætning, at man ved sæsonstart ikke er i tvivl om vigtige bevægelsesmønstre, trin og timing samt har opbygget en god fornemmelse for musikalitet/ leg med rytmerne.
Det forventes desuden at man ved sæsonstart har opbygget grundlæggende teknik og viden inden for headmovements, ”roasted chicken, tilted turns” etc.

Er man i tvivl om kendskab til det beskrevne henvises til zouk for letøvede, hvor der også nok skal komme masser af fede moves og udfordringer.
HUSK: Et hold bliver ikke federe af, at det er højt niveau – det bliver bare sværere.

Samba de Gafieira for improvers

Samba de gafieira er en pardans og en af forgængerne for både zouk og semba. I sit visuelle udtryk er den let og legende og kan danses i både tæt og mere åben fatning.
Herunder kan ses et youtube-eksempel på samba de gafieira med nogle af verdens førende underviserpar i netop denne dans.
Dette hold er for improvers. Det betyder, at man som deltager allerede ved sæsonstart har stiftet bekendtskab med diverse grundtrin og variationer. Er man begynder, men hooked på at lære samba de gafieira, så henvises til workshoppen "Fra 0-100 på en dag", hvor man i løbet af disse workshops vil opnå improvers-niveau.

Tilmelding til workshops i samba de gafieira HER

• Klassisk samba de gafieira med Anderson og Brenda: https://www.youtube.com/watch?v=t40gTSD9ouI